Android KitKat sürümünün kullanım oranı yüzde 34'e ulaştı

Android KitKat sürümünün kullanım oranı yüzde 34'e ulaştı

Play Store verilerine dayanarak hazırlanan Android işletim sisteminin versiyon dağılım tablosu, Aralık 2014 başındaki istatistiklere göre güncellendi. 1 Aralık tarihli güncellenmiş tabloyu resmi geliştirici sitesinde yayımlayan Google, henüz en yeni platform yükseltmesini bu tabloya dahil edememiş gibi görünüyor.

Android ekosisteminin yarısını oluşturan Jelly Bean sürüm ailesi, geçen aya kıyasla iki puanlık bir kayıp yaşayarak yüzde 48,7'ye gerilemiş. Ardından bir yaşındaki KitKat versiyonu dört puan kazanarak yüzde 33,9 ile takip ediyor. Her 10 Android cihazından 8'i tarafından kullanılan Android 4.1/4.2/4.3/4.4 sürümlerini yüzde 10'un altındaki büyük güncellemeler şöyle izliyor; %9,1 ile Gingerbread, %7,8 ile Ice Cream Sandwich ve %0,5 ile Froyo.

Muhtemelen yüzde 0,1'lik dilimi oluşturacak kadar varlık gösteremeyen Android 5.0 Lollipop yüklü aygıtlar, Aralık 2014 rakamları arasında yer almıyor. Bu ay ilk küresel Lollipop güncelleme dağıtımlarının başlaması ve tatil sezonundaki cihaz satışlarının da etkisiyle 2015 başında Android 5.0 güncellemesine sahip ürünlerin birkaç puanlık yüzdeyi oluşturacak kadar artış göstermesi bekleniyor.



Eklenme tarihi: 2.12.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler