Android işletim sistemi katlanabilir ekran desteği kazandı

Android işletim sistemi katlanabilir ekran desteği kazandı

OLED ekran teknolojisi sayesinde akıllı telefon piyasası devrim niteliğinde endüstriyel tasarımlar kazanmak üzere. Yıllardır farklı formlarda OLED paneller geliştiren Samsung, ilk katlanabilir telefonunu yakında tüketiciyle buluşturacak. Bu sıra dışı cihaz için altyapı çalışmalarını şimdiden hayata geçirmeye başlayan firma, Google ile işbirliğine giderek Android platformunu yeni nesil akıllı telefonlar için hazır hale getirdi.

Önümüzdeki yıl LG, Samsung, Huawei, Xiaomi, Lenovo, Oppo ve daha birçok firmanın ilk katlanabilir telefonlarını piyasaya sürmek için kolları sıvadığı biliniyor. Samsung'un geliştirici konferansında sergilediği prototip, kitap gibi katlanabilen ve açıldığında 7 inçten daha büyük bir tablete dönüşen telefonların bugünkü teknolojiyle kompakt formda üretime hazır olduğunu gösteriyor.



Tablet ve katlı ekran pozisyonları arasında pürüzsüz bir değişim adına birlikte çalışma gösteren Google ve Samsung, Android'in güncel sürümüyle katlanabilir telefonların yazılımsal olarak önünü açmış bulunuyor. Bundan sonra süreç, panel tedarikçileri ve üreticiler arasındaki koordinasyon neticesinde önümüzdeki birkaç ay içerisinde piyasaya sürülecek akıllı telefonların tüketiciyi ikna edebileceği ölçüde devamlılık sağlamış veyahut yeniden masaya yatırılmış olacak.



Eklenme tarihi: 8.11.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler