Android Jelly Bean sürümünün kullanım oranı %38'e ulaştı

Android Jelly Bean sürümünün kullanım oranı %38'e ulaştı


Google'nin yaklaşık bir yıl önce dağıtmaya başladığı Jelly Bean kod adlı işletim sistemi versiyonu artık Android ekosisteminin en çok kullanılan sürümü. Bu ünvanı Aralık 2010 çıkışlı Android 2.3 Gingerbread versiyonundan devralan Jelly Bean, arama motoru devinin son bir ayda Play Store mağazasına yapılan ziyaretleri gözler önüne serdiği grafikte %38'lik bir paya sahip. Önceki aya kıyasla %5'lik bir artış yaşayan Android 4.1/4.2 numaralı sürüm, yeni alt versiyonu 4.3'ün dağıtılmaya başlamasıyla kullanım oranını yıl sonuna kadar rahatlıkla %50 ve üstüne taşıyabilecek.

Lider konumundaki Jelly Bean sürümünü %3.8'lik düşüşle %34.1'e gerileyen Gingerbread, son istatistiklerdeki düşüşünü sürdürerek %23.3'ü gören Ice Cream Sandwich ve %3.1'le Froyo izliyor. %0.1'lik Donut ve Honeycomb versiyonlarının sonraki grafikte yer almayacağı düşünülüyor. Eclair ve Froyo'nun düşük kullanım oranları da göz önünde bulundurulduğunda, API seviyesi uygulamalarda destek sorunu ortaya çıkaracak tek dağıtımın Gingerbread olduğu görülüyor. Bu sürümün 2014'te de ekosistemde geniş yer tutması bekleniyor.

Yeni Android versiyonları piyasaya sürmeden önce güncelleme sorununu çözebilmek için yeni hamleler hayata geçiren, fakat iş ortaklarıyla birlikte istediği grafiği oluşturmakta büyük zorluk yaşayan Google, en son büyük sürüm güncellemesini bir yıl önce yayınlamıştı. İnternet devinin gelecek planlarını kestirmet güçleştiği için Key Lime Pie kod adlı 11. büyük güncellemenin ne zaman duyurulacağı bilinmiyor. Ancak çok yakında 18. API seviyesini beraberinde getirecek Android 4.3'un dağıtımı başlayacak ve internet devi, güncelleme hususundaki suskunluğuna son vermiş olacak.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 9.07.2013
Kaynak: http://developer.android.com/about/dashboards/index.html

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler