Android Jelly Bean sürüm ailesinin kullanım oranı %50'yi aştı

Android Jelly Bean sürüm ailesinin kullanım oranı %50'yi aştı

Mobil işletim sisteminin son sürüm güncellemesini ekimin son gününde detaylandıran Google, Play Store giriş ve çıkışlarını baz alarak oluşturduğu versiyon dağılım tablosunu yayımladı. Son bir senedir piyasaya sürülen tüm sürüm güncellemelerini bünyesinde barındıran Jelly Bean sürüm alesinin %52,1'e ulaştığı grafikte, geçmiş versiyonların aktif kullanıcılar arasındaki payı da gözler önüne seriliyor.

Bir aylık periyotta %3 civarında bir pay daha kapmayı başaran Android 4.1/4.2/4.3'ü, %20'nin altına gerileyen Ice Cream Sandwich ve düşüşüne devam eden %26'lık Android 2.3 Gingerbread izliyor. Yeni cihazlar ve mevcut aygıtlar için dağıtımı son sürat devam eden Android Jelly Bean sürümü, bu sayede açık kaynak kodlu platformun en çok kullanılan dağıtımı haline geldi ve ivmesini bozmayarak pazar payını artırmaya devam etti.

Milyonlarca cihazın kullandığı Jelly Bean ve GingerBread'e ek olarak kısa süre önce Android 4.4 KitKat da tüketicilere ulaştırılmaya başladı. Nexus 4, 7 ve yeni Nexus 5 aracılığıyla tecrübe edilebilecek yüseltmenin 3-5 ay içerisinde bu yılki üst düzey akıllı telefon ve tablet bilgisayarlara sunulmaya hazır hale geleceği tahmin ediliyor.



Eklenme tarihi: 4.11.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler