Android'li cihazların %40'tan fazlası Jelly Bean sürümünü kullanıyor

Android'li cihazların %40'tan fazlası Jelly Bean sürümünü kullanıyor


Google, Android işletim sisteminde sürüm dağılımını gözler önüne seren grafiğini güncelledi. Temmuz'un ikinci yarısında Play Store sanal içerik mağazasına yapılan girişler ile belirlenen veriler, en yüksek kullanım oranına sahip sürüm numarasının %34 ile Android 4.1 olduğunu; Jelly Bean versiyonunun toplam oranının ise %40.5 ulaştığını gösteriyor.

İki haftada yaklaşık %3 artış yaşayan Jelly Bean'ı kullanım oranı baz alındığında halen iki yıllık Android 2.3.x Gingerbread izliyor. Bir puanlık kayıpla %33.1'e gerileyen versiyonun Play Store lisanslı white box telefon-tabletler ve üst sürümlerle çalışamayacak seviyedeki giriş, orta segment modeller nedeniyle ekosistemin kayda değer bir parçasını oluşturmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

Düşüş yaşayan sürümlerden Ice Cream Sandwich %22.5'e, Froyo %2.5'e, Eclair ise %1.2'ye gerilemiş. Android 1.6 Donut, Android 3.2 Honeycomb grafikte listelenmeye devam ederken; Temmuz'un ilk çeyreği için yayımlanan istatistiklerde kaybolan 9. API seviyesine sahip Android 2.3-2.3.2, yeniden %0.1'lik oranla grafiğe dahil olmuş.

Android 4.3 ve 2013 ikinci yarısı için hazırlanan ürünlerin piyasaya sürülmesiyle kullanım oranı %50'yi aşacak Jelly Bean, ekosistemin son dönemdeki en uzun süreli yazılım versiyonu ailesi oldu. Google'nin 2013 son çeyreği için neler planladığı bilinmese de Android platformunda Jelly Bean'ın en az iki yıl daha geniş kullanım alanını muhafaza etmesi bekleniyor.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 2.08.2013
Kaynak: Android Developers

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler