Android platformunun pazar payı yüzde 90 sınırına dayandı

Android platformunun pazar payı yüzde 90 sınırına dayandı

Yukarıda gördüğünüz Andy Rubin tarafından geliştirilen ve sekiz senedir akıllı telefon piyasasında sayısız cihazda kullanılan Android işletim sistemi yeni bir kilometre taşını geride bırakmak üzere. Strategy Analytics raporuna göre, açık kaynak kodlu mobil ekosistemin küresel akıllı telefon piyasasındaki pazar payı %90'a dayandı.

Yıl bazında %10'un üzerinde artışla 2016 üçüncü çeyreğinde 328,6 milyon Android telefonun satıldığını açıklayan analiz firması, %87,5 pay elde eden Android'in neredeyse her on telefondan dokuzuna güç verdiğini belirtiyor. Öte yandan Çin ve Afrika pazarlarında ciddi düşüş yaşayan Apple iPhone telefonları, %5 düşüşle üçüncü çeyrekte 45,5 milyon satışta kalarak pazar payını %12,1'e düşürmüş. BlackBerry, Windows Phone ve Tizen ise küresel çapta bir milyonun biraz üzerindeki satışla %0,3 pay elde edebilmiş.

Platform bazında büyük bir hakimiyet söz konusu olsa da, sektörün asıl rekabete sahne olan kısmı üretici bazında yazılım çözümleri olacak. Google Assistant ve Siri gibi sanal yardımcısı servisleri ya da VR/AR özellikleri, ilerleyen dönemde işletim sisteminden daha çok etkili olmaya başlayacak. Akıllı telefon dünyası Android'i tümüyle benimsemiş görünse de mobil sektörün gelecek vaat eden yapay zeka ve VR/AR teknolojileri Android ekosistemindeki parçalanmışlığa yeni bir boyut kazandıracak.



Eklenme tarihi: 3.11.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler