Android ekosisteminin yarısı Jelly Bean sürümünü kullanıyor

Android ekosisteminin yarısı Jelly Bean sürümünü kullanıyor


İlk sürümü Temmuz 2012'de dağıtılmaya başlayan Android işletim sisteminin Jelly Bean kod adlı sürüm ailesi, yayımlanan son verilere göre; artık ekosistemin yarısı tarafından kullanılıyor. Bu seviyeye ancak 14 ayda ulaşabilen Android 4.1, 4.2 ve 4.3 versiyonlu yazılımın son alt sürümü temmuzun sonunda resmiyet kazanmıştı. Önümüzdeki haftalarda kullanm oranının hızla artması beklenen Android 4.3'ü yıl sonunda tanıtılacak Android 4.4 izleyecek.

25 Eylül - 2 Ekim tarihleri arasında Google Play Store'nin en yeni sürümüyle dijital içerik mağazasına giriş yapan aygıtları kapsayan istatistiklerde, %48,6 ile Jelly Bean ilk sırayı alırken; son versiyon ailesini %28,5'le Gingerbread ve %20,6 oranla Ice Cream Sandwich takip ediyor. Jelly Bean'da önceki grafiğe kıyasla %3,5 civarında bir artış gözlenirken, Ice Cream Sandwich, Gingerbread ve diğer sürümlerdeki düşüş sürekli hale gelmeye başladı.

Mevcut aygıtlara Android 4.3 güncellemesi gelmeye başladıktan sonra ve yeni cihaz satışları arttıkça Jelly Bean versiyonlarının kullanım oranı da artacaktır. Bir sene boyunca tek sürüme yoğunlaşarak mobil platformundaki parçalanmış sürüm dağılımını düşürmeyi başaran Google, Nestle ile isim hakkı hususunda anlaşmaya vardığını ilan edip KitKaf kod adıyla duyurduğu yeni işletim sistemi yükseltmesini önümüzdeki aylarda indirmeye sunarak bu tabloyu bozacak. Buna rağmen açık kaynak kodlu platformun önceki dönemlerinin aksine bozuk sürüm yapısının düzenli hale getirildiğini söylemek mümkün.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 3.10.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler