Android Device Manager kullanıma sunuldu

Android Device Manager kullanıma sunuldu


Geçen hafta duyurulan ve hafta sonu Play Store üzerinden mobil cihazlara otomatik olarak dağıtılmaya başlayan Android Device Manager, internet aracıyla resmen hızmete girdi. Google'nin yeni hizmeti, Android işletim sistemli aygıtların konumunu saniyeler içerisinde belirleyebiliyor, uzaktan cihazı son ses çaldırabiliyor ve gerekirse fabrika ayarlarına döndürerek kişisel verileri koruyabiliyor.

GPS özelliği aktif olmadığı durumlarda mobil şebeke üzerinden konum tespiti yaparak Google Maps aracılığıyla görüntüleyen ADM, Android 2.2 Froyo ve üstü işletim sistemi versiyonlarına sahip tüm modellere destek sunuyor. Servisten faydalanabilmek için cihazlarınıza Google hesabınızı eklemeniz, cihazları mobil şebekelere veyahut GPS sistemine bağlı tutmanız gerekiyor. En doğru konum bilgisinin GPS açıkken elde edilebildiğini belirtelim.

www.google.com/android/devicemanager adresini ziyaret ederek Google hesabınızı eklediğiniz Android'li cihazları kontrol etmeye başlayabilirsiniz. İlerleyen dönemlerde yeni fonksiyonların entegre edileceği hizmetin birkaç gün içerisinde tüm Android işletim sistemli cihaz sahipleri için erişilebilir hale geleceği tahmin ediliyor.

Yazar:Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 8.08.2013
Kaynak:

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler