Android 8.1 Oreo güncellemesi duyuruldu

Android 8.1 Oreo güncellemesi duyuruldu

Nokia ve Sony'nin mevcut cihazlar için güncelleme faaliyetlerine öncülük ettiği Android 8.0 Oreo işletim sistemi, ilk büyük sürüm güncelleştirmesini alıyor. Google tarafından beta programı başlatılan Android 8.1, ekosistemin sonraki API seviyesini temsil edecek. Yeni API'lar arasında uygulamalara cihaz üzerinde yürütülecek makine öğrenim faaliyetleri için donanım hızlandırma kabiliyeti verecek Nöral Ağ API'sı dikkat çekiyor.

8.1 güncellemesinin en büyük fayda sağlayacağı cihaz grubu kuşkusuz Pixel 2 serisi olacak. Bünyesinde Pixel Visual Core adlı özel bir çip barınduran bu telefonlar, Android 8.1 güncellemesinden sonra çipi kullanıma açmış olacak. Görüntüleme fonksiyonlarını desteklemek üzere geliştirilen çipten geliştiriciler de istifade edebilecek.

İlk geliştirici ön inceleme sürümü yayımlanan Android 8.1'in çok da uzun sürmeyecek bir beta döneminden sonra sene sonuna doğru final seviyeye ulaşması bekleniyor. Pixel, Pixel XL, Pixel 2, Pixel 2 XL, Nexus 6P, Nexus 5X ve Pixel C kullanıcıları Google tarafından yayımlanan imaj dosyalarını yükleyerek son sürümü kendileri test edebilecek.



Eklenme tarihi: 26.10.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler