Android 8.0 Oreo duyuruldu

Android 8.0 Oreo duyuruldu

İlk detayları martta duyurulan ve Google I/O 2017 konferansında tüm yeni özellikleri açıklanan Android 8.0 için final sürüm dağıtımı resmen başladı. Hangi tatlı ismiyle geleceği merak edilen yeni sürüm, Oreo bisküvisini resmi kod adı olarak kullanacak.

Yeni uyarı sistemi, picture-in-picture özelliğiyle video izlerken ikinci bir uygulama kullanabilme, 60'tan fazla yeni emoji, arkaplanda uygulama çalıştırmayı kısıtlayarak enerji tüketimini düşüren yeni pil ömrü artırma önlemleri, Google Play Protect ile kötü amaçlı yazılımlara karşı daha güçlü güvenlik ve indirip cihaza kurmadan çalışan Android Instant uygulamalar gibi birçok yeniliği beraberinde getiren Android 8.0 Oreo, bugün Nexus ve Pixel telefonları için dağıtılacak.

Essential, General Mobile, Nokia, LG, Samsung, HTC, Motorola gibi üreticilerle işbirliği içerisinde olduğunu hatırlatan Google, yeni Android güncellemesini en kısa süre içerisinde mevcut cihaz sahipleriyle buluşturmaya çalışacak. Yapılan sistemsel düzenlemeler sayesinde bu sürümden sonraki güncellemeler çok daha hızlı mevcut telefonlara port edilebilecek.



Eklenme tarihi: 22.08.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler