Android 7.0 ismini buldu: Android Nougat

Android 7.0 ismini buldu: Android Nougat

Google, martta Android N olarak duyurduğu yeni mobil işletim sistemi güncellemesine bugün resmen isim verdi. Google kampüsündeki yeni heykel tanıtımının eşlik ettiği duyuruda, yeni Android sürümünün Android Nougat ismini taşıyacağı açıklandı.

Koz helvası ya da beyaz helva olarak bilinen "nougat", batıda tatlı bir atıştırmalık olarak tüketiliyor. Google'nin diğer tüm Android sürümlerinde olduğu gibi takma ad seçiminde kullandığı tatlı isimlerinde bu sene "n" harfine gelinmişti. Bir süre önce Android ekosisteminden uygun bir isim bulunması için yardım isteyen Google, nihayet Android 7.0 güncellemesinin takma adında karar kıldı.

Son dönemde Android sürümlerinin takma isimleri öne çıkarılmaya çalışılsa da heykel çalışmasını yeterli bulmayan Android severler, Google'nin gelenek haline getirdiği bu ritüel için yeterince özen göstermediğini düşünüyor. Aşağıda beğenilmeyen heykelin Google kampüsündeki tanıtımına göz atabilirsiniz.

Marttan beri ön inceleme sürümleriyle test edilmekte olan Android Nougat, sonbaharda stabil sürümüyle başta Nexus telefonları olmak üzere birçok Android cihaz sahibiyle buluşacak.



Eklenme tarihi: 30.06.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler