Android 5.1 resmiyet kazandı

Android 5.1 resmiyet kazandı

Az gelişmiş veya gelişmekte olan ülkeleri hedef alan Android One projesi bugün Endonezya için resmen duyuruldu. Bölgesel üç akıllı telefon üreticisiyle işbirliğine giden Google, 100 dolar seviyesinde fiyatlandırılan üç cihazı Android One sertifikası ile basına tanıttı. En güncel Android sürümünü beraberinde getireceği açıklanan telefonların bu beyanla Android 5.0.2 tabanlı bir saf yazılıma sahip olacağı doğrulanmış oldu. Ancak Endonezya için hazırlanan Android One internet sitesi, sanılanın aksine 5.0.2 değil, 5.1 versiyonlu bir yazılımın cihazlarda ön yüklü bulunacağını gözler önüne serdi.

Google tarafından ilk kez dile getirilen Android 5.1 sürümü, hakkında yapılan yorumların aksine pek büyük bir güncelleme değil. Uyarı çubuğuna kablosuz teknoloji kısayolları üzerinden Wi-Fi veya Bluetooth cihazlarına bağlanabilme yetisi kazandırdığı bildirilen 5.1, yarın satışa çıkacak ilk Android One Endonezya aygıtlarıyla tüketicilerin beğenisine sunulmuş olacak.

Çok yakında Nexus 6 ve Nexus 9'u üçüncü Lollipop güncellemesine yükselteceği öğrenilen Google, Android 5.1'in yeniliklerine dair bir açıklama yapar yapmaz detaylarını bizi takip ederek öğrenebileceksiniz.



Eklenme tarihi: 4.02.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler