Android 5.0 Lollipop işletim sistemi resmen detaylandı

Android 5.0 Lollipop işletim sistemi resmen detaylandı

Önceki gün sinyalleri verilmeye başlayan Google'nin sonbahar tanıtımı, bugün Android takımının lideri Sundar Pichai'nin imzasını taşıyan sade bir blog yazısıyla resmileşti. Herhangi bir basın etkinliği düzenlemekten kaçınan Google, sahip olduğu engin internet tecrübesine güvenerek bu seneki en önemli duyurularını kendi sitesinden ilan etmekle yetindi ve yeni bir pazarlama politikası benimseyen ürün reklamları yayınladı.

Android 5.0 Lollipop adını taşıyan dev ekosistemin son güncellemesi, ilk olarak Android L ismiyle tanıtılmıştı. 2011'de Holo teması ile platforma yeni bir görünüm kazandıran Android 4.0 Ice Cream Sandwich'ten sonra gelen Android 5.0, mobil yazılımın 7 yıllık tarihindeki belki de en büyük yükseltme olacak. Zira hem Material Design tasarım anlayışı hem de beraberinde getirdiği 5 binden fazla API ile Lollipop sürümünün görsel anlamda olduğu kadar teknik düzeyde de kapsamlı bir değişimden geçtiğini görüyoruz.

64-bit desteği, bir buçuk saate kadar daha uzun kullanımı mümkün kılan bütünleşik güç tasarruf modu, yeni uyarı fonksiyonları, yeniden dizayn edilmiş çekirdek uygulamalar ve çok daha fazlası Android 5.0 ile piyasaya sürülecek. 17 Ekim tarihinde son deneme versiyonları Nexus cihazları için indirmeye sunulacak olan Lollipop'un kasımda satışa çıkacak yeni Nexus' lar aracılığıyla ilk kez tüketicilerin beğenisine sunulması planlanıyor. Mevcut cihaz güncellemeleri ve Android 5.0 yüklü gelen yeni aygıtların 2015'e kadar dünyaya yayılması zor görünüyor.



Eklenme tarihi: 15.10.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler