Android 5.0.1 işletim sistemi güncellemesi resmen yayımlandı

Android 5.0.1 işletim sistemi güncellemesi resmen yayımlandı

İlk stabil versiyonu geçen ay dağıtılmaya başlayan Android işletim sisteminin Lollipop sürüm ailesi, bugün ikinci versiyon güncellemesini aldı. Google'nin bir süredir AOSP kapsamında test ettiği bilinen Android 5.0.1 alt sürüm yükseltmesine ait kaynak kodlar yayımlandı. Ayrıca Nexus cihazları için güncel sürümü temel alan fabrika imaj dosyaları kullanıma sunuldu.

Çok küçük bir OTA paketi halinde dağıtımı gerçekleştirilmesi beklenen Android 5.0.1 versiyonu, Google tarafından Lollipop güncellemesiyle ekosisteme eklenen bir güvenlik önleminde yaşanan nadir sıkıntıları ortadan kaldıracak. Bu güvenlik önlemi, kilit ekranında çok fazla yanlış giriş yapılması halinde cihazın tüm verilerini silerek gizliliği korumaya yarıyor. Ancak kilit ekranında sıkça kullanılan ekrandaki noktaları birleştirerek kombinasyon oluşturma methodu, Lollipop sonrası her dokunuşu yanlış hamle olarak algılamaya başladı. Yeni güvenlik önlemini aktif hale getiren bazı kullanıcıların cihazlarını taşırken meydana gelen istemsiz dokunuşlar nedeniyle verilerinin silindiğini rapor etmesi, Google'yi bu değişiklikten geri adım atarak Android 5.0.1 ile yanlış hamle için gerekli dokunuş sayısını birden dörde çıkarmaya itti.

5.0.1'in bir diğer yayımlanma sebebi ise, 2013 model Nexus 7'nin video oynatma performansına katkı sağlamak. Bunun dışında LRX22C yapı numaralı işletim sistemi güncellemesinin ne gibi yeniliklere ev sahipliği yaptığı henüz tespit edilemedi. Eğer yeni yazılımı tecrübe ettiyseniz yorumlarınızı bekliyoruz.



Eklenme tarihi: 3.12.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler