Android 4.4.4 KitKat güncellemesi çıktı

Android 4.4.4 KitKat güncellemesi çıktı

Android 4.4.3 yükseltmesinin KitKat sürüm ailesine gelen son sürüm olacağını düşünürken Google, yeni bir KitKat güncellemesini daha dağıtmaya başladı. Nexus 4, 5, 7 ve 10 cihazları için OTA yoluyla yayımlanan güncelleme, aslında küçük bir güvenlik paketinden ibaret.

KTU84P yapı numaralı Android 4.4.4 versiyonu, OpenSSL'de tespit edilen yeni bir açığı kapatmak üzere hazırlanmış. Bunun dışında bazı küçük güvenlik sorunlarına da çözüm olacak yeni Android yazılımı, büyük olasılıkla KitKat kod adıyla dağıtılan son güncelleme olacak. Önümüzdeki günlerde Google Play Edition cihazları için de OTA dağıtımına başlaması beklenen arama motoru devi, resmi geliştirici sitesinden Nexus çözümleri için KTU84P yapı numaralı fabrika yazılımlarını indirmeye sundu. AOSP kapsamında kaynak kodları da geliştirilerin beğenisine sunulan yazılım, diğer cihazlara küçük bir güncelleme olarak ulaştırılabilecek.

KitKat defterini kapatmak üzere olan Google, L harfiyle başlayan sonraki büyük Android güncellemesini Google I/O 2014 geliştirici konferansında tanıtacak. Yeni sürüm, şirketin kendi geliştirdiği ART runtime'sini varsayılan olarak kullanıp Dalvik'i rafa kaldıracak ve "Kill Switch" olarak bilinen hırsızlar için caydırıcı bir güvenlik fonksiyonunu devreye sokacak.



Eklenme tarihi: 20.06.2014
Kaynak: Google Developers

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler