Android 4.4.3 sürümü test edilmeye başladı

Android 4.4.3 sürümü test edilmeye başladı

Yaklaşık beş aydır piyasayada olan Google'nin en yeni mobil işletim sistemi versiyonu, bu sürede Android'li cihazların %10'dan daha küçük bir kısmına ulaşabildi. Şimdiye kadar iki alt sürüm güncellemesi yayımlanan KitKat kod adlı Android versiyonuna ait üçüncü güncelleme test edilmeye başladı. KTU72B yapı numarasına sahip olacağı ileri sürülen yükseltmenin başlıca yeniliklerinden biri, Nexus 5'teki kamera sorununun çözümü olacak.

Küçük çaplı bir güncelleme olması beklenen Android 4.4.3, bazı sunucu kayıtlarında görünmeye başladı bile. Nexus 5 ile çekilen görüntülerdeki mavilik ve kamera nedeniyle gereksiz yere artan CPU kullanımı gibi bazı kamera sorunlarına çözüm olacak. Henüz ne zaman duyurulup Nexus ve Google Play Edition markalı cihazlara dağıtılacağı kesinleşmemiş olan güncellemenin Google I/O 2014 geliştirici konferansında detaylandırılma ihtimali oldukça yüksek. Ancak San Francisco'daki bu konferansın 25-26 Haziran tarihlerinde gerçekleştirileceği göz önünde bulundurulduğunda, üçüncü KitKat sürümünün sessiz sedasız yayımlanma ihtimali daha yüksek görünüyor.

Yeni KitKat sürümüne dair yapı numarası ve Nexus 5'teki kamera problemlerini düzelteceği dışında herhangi bir detay ortaya çıkmış değil.



Eklenme tarihi: 24.03.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler