Akıllı Telefonların Batarya Ömrü İncelemesi

Akıllı Telefonların Batarya Ömrü İncelemesi

Akıllı telefon teknolojisinde son dönemlerde kullanıcıların en büyük sorunlarından biri batarya problemi oluyor. Bu nedenle cihaz seçerken bütün özelliklerinden uzun süre faydalanabilmek için batarya ömrü esas alınıyor. Bir telefonun özellikleri ne kadar iyi olursa olsun bu özellikleri kullanmayı engelleyen batarya problemi var ise o cihazın işlevselliğinin bir önemi kalmıyor.

Which.co.uk tarafından hazırlanan infografiğe göre son dönemin popüler telefonları batarya ömrü konusunda çok iyi bir imaja sahip değiller. Araştırma, şu an piyasada bulunan 7 akıllı telefon üzerinde yapılmış.

Sonuca göre akıllı telefonlar ortalama 742 dakika (12 saat) konuşma süresi sunuyor. Konuşma sürelerine göre sıralandığında listenin lideri 1051 saat konuşma süresiyle Samsung’un yeni akıllı telefonu Galaxy S4 oluyor. Liste liderini 985 dakika ile Sony Xperia Z ikinci sırada takip ederken, 846 dakika ile Google Nexus 4 üçüncü sırada yer alıyor. Sıra HTC One, Blackberry ZIO, Apple iPhone 5 ve Nokia Lumia 920 olarak devam ediyor.

İnternet kullanım sürelerine baktığımızda yine benzer bir grafikle karşılaşıyoruz. Galaxy S4, 405 dakika ile birincilik bayrağını alırken, HTC One 339 dakikayla ikincilik koltuğuna yerleşiyor. Bu grafikte de sıra ortalama 300 dakika ile Blackberry Z10, Sony Xperia Z, Google Nexus 4, ortalama 200 dakika ile Apple iPhone 5 ve Nokia Lumia 920 olarak devam ediyor.

Şarj süresinde ise batarya konusunda çizdiği imajı 141 dakika ile Apple iPhone 5’in toparladığını görüyoruz. Yine diğer grafiklerde son sırada gördüğümüz Nokia Lumia 920 ise 152 dakika ile ikinci sırada yer alıyor. Diğer kategorilerde ilk sırada yer alan Galaxy S4 ise üçüncü sırada yer alarak, batarya konusunda en ideal telefon gibi görünüyor. Liste Blackberry Z10, Sony Xperia Z, Google Nexus 4 ve Htc One olarak sıralanıyor.

Ciddi batarya problemi yaşayan kullanıcıların telefon seçerken bu grafiği incelemesinde fayda var.



Eklenme tarihi: 2.07.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler