Akıllı telefon satın alma rehberi - 2014 Yaz

Akıllı telefon satın alma rehberi - 2014 Yaz

Yaz sezonu, mobil cihazlara rağbetin büyük artış gösterdiği dönemlerden biridir. Eğer siz de bu yaz yeni bir cep telefonu satın almayı düşünüyorsanız, yeni akıllı telefon rehberimizi kullanarak size en uygun çözümü seçebilirsiniz. Farklı fiyat seviyelerinden birçok alternatifin yer aldığı rehberin sonunda, seçmediğimiz diğer popüler cihazlara ait değerlendirmeler mevcut olacak.

2014 yaz dönemine yönelik akıllı telefon satın alma kılavuzumuzda Android işletim sistemli cihazların çoğunlukta olduğunu şimdiden bildirelim. Tüm fiyat seviyelerinde etkinlik gösteren Google'nin mobil platformu, halihazırda sektörün büyük çoğunluğunu elinde bulunduruyor. En yüksek fiyat seviyesinden en ucuza doğru sıralanan akıllı telefonlar, fiyat aralıkları ve değerlendirmelerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Sony Xperia Z2

Full HD çözünürlük standardını kullanmaya devam eden cihazlardan Xperia Z2, 5,2 inç büyüklüğünde bir TRILUMINOS ekranı beraberinde getiriyor. Dört çekirdekli MSM8974AB çipset, 3 GB RAM, 20,7 MP Exmor RS kamera sensörü, su ve toza karşı dayanıklılık ve 3.200 mAh pil ise aygıtın dikkat çeken diğer özellikleri arasında yer alıyor.

2.039 - 2.199 lira arasında satışı gerçekleştirilen Xperia Z2'yi daha ucuz fiyatlarla satın almak için paralel ithalat ürünlerine yönelmek gerekiyor. Fiyat dışında Z2'nin bazen ısınma sorunları yaşatabildiği ve elde tutuşunun rakipleri kadar rahat olmadığı ifade ediliyor. Siyah, beyaz ve mor renk sürümlerine sahip telefonun yenilenmiş sürümü Xperia Z3'ün de en geç 3-4 ay içerisinde ülkemizde olacağını hatırlatalım.

Akıllı telefon kılıf ve aksesuarları için MobilCadde.com mağazasını ziyaret edebilirsiniz.



Samsung Galaxy S5

Su ve toza karşı dayanıklı kasa, en iyi renk üretme kabiliyetine sahip panellerden biri olan 5,1 inçlik Full HD Super AMOLED ekran, 16 MP Samsung ISOCELL kamera ve piyasadaki en iyi kullanım süresini sunan 2.800 mAh'lik bir pille donatılan Galaxy S5, pil ömrünün yanı sıra Samsung üretimi kamerasıyla da dikkat çekiyor. Zira farklı kaynaklardan gelen gerek kullanıcı görüşleri gerekse profesyonel test sonuçları, S5'in kamerası en güçlü telefon olarak nitelendiriyor.

1.799 - 2.229 TL fiyat seviyesinde satışı gerçekleştirilen akıllı telefon, algılama performansı istenilen seviyede olmayan parmak izi okuyucusu ve garip arka kapak tasarımı nedeniyle eleştiriliyor.

LG G3

Kuşkusuz bu yazın en güçlü akıllı telefonu olan LG G3, 5,5 inçlik Quad HD (2560 x 1440 piksel) IPS LCD ekranıyla piyasada rakipsiz durumda. OIS+ destekli 13 MP kamera, hızlı odaklanma için kızılötesi ışın sensörü, yenilenen kullanıcı arayüzü, büyük ekranına rağmen oldukça kompakt bir yapıya sahip olması ve metalik görünümde, fırçalanmış alüminyum hissi veren kasa, G3'ün avantajlı olduğu yönleri arasında. Ultra yüksek çözünürlüklü ekranına rağmen en az G2 kadar iyi bir kullanım süresi performansı ortaya koyan cihaz, ülkemize giriş yapar yapmaz büyük bir fiyat indirimi alarak rakipleriyle arasındaki farkı iyice açmayı başardı.

1.699 TL'ye kadar düşen fiyatıyla üst düzey telefon arayanların birinci tercihi olması gereken LG G3, 2 GB RAM ve 16 GB hafızaya sahip. Telefonun 3 GB RAM ve 32 GB hafızalı versiyonu ise 2.099 liradan başlayan fiyatlarla satılıyor.



General Mobile Discovery Elite

Türkiye'den bir şirketin uzak doğudan devşirdiği bir akıllı telefon olan Discovery Elite, 5,5 inç Full HD ekranı, dört çekirdekli Snapdragon 800 çipseti, 3 GB RAM, 32 GB hafıza, 16 MP kamera ve 8 MP ön kamerasıyla bu fiyat seviyesinde satın alınabilecek en iyi cihaz. 2.500 mAh piliyle akıllarda soru işareti bıraksa da fiyatına kıyasla gayet iyi iş çıkaran Discovery Elite, henüz Android 4.4 KitKat sürümüne güncellenmemesi ve tüketicilere hafızayı artırma imkanı sunmaması nedeniyle eleştiriliyor.

1.200 lira seviyesinde fiyatlandırılan Discovery Elite'nin hafıza ve sistem belleği yönünden daha düşük özelliklerdeki ucuz versiyonları da bulunuyor.

Nokia Lumia 1320

Akıllı telefonlarda büyük ekran, tüketicilerin tercihlerindeki önemli unsurlar arasında yer alıyor. Bunu sağlayan en kuvvetli cihazlardan biri olan Lumia 1320, Windows Phone 8 işletim sistemiyle 6 inçlik bir melez telefon deneyimi vaat ediyor. 3.400 mAh gibi devasa bir pile sahip cihaz, tek şarjla uzun süre kullanım imkanı sağlıyor. 1,7 GHz hızında çift çekirdekli Krait işlemcilere sahip telefon-tablet melezi, maalesef 220 gramlık ağırlığıyla taşınabilirliğe ciddi darbe vuruyor. Ayrıca dev ekranına rağmen düşük çözünürlüklü bir panel tercih edilmesi, ekran kalitesini düşürüyor ve sahip olduğu kamerayla performans konusunda diğer Nokia çözümlerinin yanına bile yaklaşamıyor.

860 TL'ye kadar düşen fiyatıyla 6 inç sınıfının en ucuz modeli olan Lumia 1320, birçok farklı renk seçeneğine sahip polikarbonat kasayla korunuyor.

Samsung i9060 Galaxy Grand Neo

6 inçten sonra sıra 5 inç segmentine geldi. Bu ekran büyüklüğünde dikkat çeken Galaxy Grand Neo, sene başında Samsung tarafından duyurulmuş ve çok geçmeden satışa sunulmuştu. Düşük ekran çözünürlüğü Grand Neo'da da sorun çıkarsa da, hem ucuz ve hem de büyük bir telefon isteyen tüketicilerin bu probleme katlanması gerekiyor. Bunun dışında 1,2 GHz hızında dört çekirdekli Cortex-A7 işlemcili Broadcom marka bir çipset, 1 GB RAM, 16 GB dahili hafıza ve 2.100 mAh pilin mevcut olduğu akıllı telefonun beyaz, siyah, turuncu ve yeşil renk seçenekleriyle satışa çıktığını belirtelim.

Samsung i9060 Galaxy Grand Neo, 639-699 TL bandında satılıyor.



Motorola Moto G

İyi bir kamera, iyi ekran, güçlü donanım ve bir gün idare edecek kadar pil. Bütçe dostu bir telefondan daha başka ne istenebilir ki? Hızlı Android güncellemeleri, 4,5 inçlik HD çözünürlüklü harika IPS panel ve pürüzsüz bir kullanıcı arayüzü. Cep telefonunun mucidi Motorola, bütçe dostu Moto akıllı telefonuyla işte bunları vaat ediyor. Ucuz fiyatına karşın tüketicilere yüksek kalite bir akıllı telefon sunan Moto G, üst seviyedeki LG G3'ten sonra 2014 yaz dönemi için en çok tavsiye ettiğimiz akıllı telefon.

Motorola Moto G, 626 liraya kadar düşen fiyatıyla telefon almak isteyenlerin kesinlikle tercih etmesi gereken bir şaheser. Bu değerlendirmeyi abartılı bulanlara Moto G'nin Motorola tarihindeki en çok satan akıllı telefon olduğunu hatırlatalım.

Nokia Lumia 630

Windows Phone ekosisteminin bölgesel satış yapan Hindistan ve Çinli üreticiler dışında küresel piyasadaki en ucuz WP8.1 telefonu olan Lumia 630, Microsoft'un Windows telefon tecrübesini son sürüm yazılımla denemek isteyenler için en makul cihaz. 4,5 inç 854 x 480 piksel ekran, 1,2 GHz dört çekirdekli Cortex-A7 işlemciye sahip Snapdragon 400 çipset, 512 MB RAM, 8 GB dahili hafıza, 128 GB'ye kadar microSD kart desteği, 5 MP arka kamera ve iki güne kadar kullanım sağlayan 1.830 mAh pili yapısında ihtiva eden ucuz Lumia'nın düşük çözünürlük, flaş eksikliği ve dış ortamda ekranın çözünürlük sıkıntısı oluşturması dışında dezavantajı bulunmuyor.

550 TL'den başlayan fiyatlarla alıcı bulan Lumia 630, Nokia'nın klasik polikarbonat kasa dizaynını giriş seviyede temsil ediyor.



Nokia X

Giriş seviyenin yeni lideriyle tanışın. Nisanda ülkemize giriş yapan Nokia'nın Android işletim sistemli ilk akıllı telefonu, yüz binlerce Android uygulamasına destek sunduğu gibi aynı zamanda Nokia donanım tecrübesini de bünyesinde barındırarak sınıfının en dikkat çeken modeli oldu. 500 lira barajının altında kalan fiyatıyla iyi bir ekran ve yüksek pil ömrü sunamasa da kendi seviyesinde rakipsiz olarak nitelendirilebilecek Nokia X, birçok renk seçeneğiyle geliyor.

İkinci modeli birkaç ay içerisinde Türkiye ve diğer ülkelerde satışa çıkacak olan Nokia X'i 450 liradan başlayan fiyatlarla satın alabilirsiniz.

Tüm bu cihazlara ait binlerce çeşit kılıfa MobilCadde.com adresinden göz atabilirsiniz.

Neden Seçmedik?

Bu bölümde taviye listemizde yer almayan diğer popüler telefonların kısa değerlendirmelerini bulabilirsiniz.

LG G2 : Piyasadaki birinci yılını dolduran G2, gayet iyi bir fiyatla satılsa da yazılım güncellemesi konusunda yeni tüketicilere fazla birşey sunamayacaktır. Bunun dışında eski bir model olsa da yeni modellere alternatif olabilir.

Apple iPhone 5s : Apple'nin halihazırda en güçlü telefonu olan iPhone 5s, iki ay sonra satışa çıkacak iPhone 6 nedeniyle alınmasını tavsiye ettiğimiz bir ürün değil. Zira yeni iPhone'nin gelmesiyle hem fiyatı düşecek hem de güncelliğini kaybedecek.

General Mobile Discovery : 2013 son çeyreğinin en çok satan akıllı telefonu olan Discovery, ülkemizde ciddi rağbet görüyor. Yine de yazılımla alakalı yaşattığı sıkıntılar ve yeni yılda daha güçlü modellerin satışa sunulması, onun ikinci plana atılmasına neden oldu.

HTC One M8 : Şık yekpare alüminyum kasa, çift kameralı görüntüleme sistemi ve ön yüz hoparlörleri, HTC One M8'in eşsiz özellikleri arasında yer alıyor. Buna karşın fiyatının yüksekliği ikinci nesil One telefonunu tavsiye listemizin dışında tutuyor.

Samsung Galaxy Note 3 : Yaklaşık bir yıldır satışta olan Galaxy Note 3, neredeyse piyasaya sürüldüğünden beri aynı fiyat seviyesinde satılıyor. Hem ekonomik hem de yeni Note telefonuna haftalar kalması nedeniyle Note 3'ün sağlıklı bir tercih olmayacağı aşikar.

HTC Desire 816 : Uzak doğuda kapış kapış satılan HTC Desire 816, harika dizaynına rağmen orta seviye bir telefon olsa da 1000 liranın üzerinde fiyatlandırıldı. Bu nedenle her ne kadar güzel tasarımlı telefonlara ihtiyaç duyulan bir sektörden bahsediyor olsak da Desire 816'nın Moto G gibi rakiplari karşısında hiç şansı yok.

Rehberimizde, 2014 yaz sezonu için Mobiletişim'in tavsiye ettiği ve etmediği akıllı telefonları sizin için listeledik. Eğer halen hangi telefonu alacağınıza karar veremediyseniz aşağıdaki yorum bölümünü kullanarak diğer okuyucular ve bizden yardım alabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 12.07.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorumlar

Yusuf Doğan - 14.01.2015 22:06:00
Merhaba abi. Bilgileri okudum ama tam olarak karar veremedim. Sana bütçemi ve bir akıllı telefonla yaptığım şeyleri söylersem bana yardımcı olacağını düşündüm.
-Çooook falza film ve dizi izlerim günde 3 saat en az.
-Fotoğraf çekmek benim için yaşam tarzı her anı kaydetmek isterim.
-Dizi,film izlerken donmasın.
-Oyun olmasını bile istemiyorum.Hiç sevmem. Pc tercihimdir.
-Bide yüksek sesle müzik dinlemeyi severim.
-Herşeyi kulaklıkla yaparım ses çıkışlarının iyi olmasına gerek yok.
——–BÜTÇEMDE 1000 lira ama 1300’e kadar sarkabilir.——–
Ek olarak bir soru sorcam kulaklığın iyi olması yeterlimi iyi ses gelmesi için.
ÇOOOOOOK TEŞEKKÜR EDERİMMM. Bide söylediğin telefonu alırsam ve memnun kalmazsam hiç önemli değil hakkım sonuna kadar helal olsun. Bilgileriniz güveniyorum. SAYGILAR :D ( Güncel bilgilerinden yararlanırsan sevinirim.)
Bilal Akgündüz - 17.01.2015 14:48:00
LG G2 veya G3 en mantıklı seçenek görünüyor. Onların hoparlörleri de bayağı iyidir. Kulaklık ses çıkışı cihazın ses yükselticisine bağlı. LGnin kendi kulaklıkları bile müzik için yeterli olabilir.
Sen de yorum yap
Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler