Akıllı telefonlarda konum belirleme doğruluğu 30 santimetreye iniyor

Akıllı telefonlarda konum belirleme doğruluğu 30 santimetreye iniyor

Mobil cihazların sunduğu birçok serviste başrolü üstlenen konum belirleme uyduları, geliştirilen yeni bir çip sayesinde çok daha yüksek doğruluk oranıyla akıllı telefon kullanıcılarına hizmet edecek. Broadcomm, ABD'de bir fuarda sergilediği GPs çipiyle konum belirleme doğruluğunun 30 santimetreye kadar ineceğini ileri sürüyor.

Harita ve navigasyon uygulamalarından interaktif oyunlara kadar birçok farklı hizmetin sürdürülebilmesi için gerekli olan konum belirleme uyduları (GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo), Broadcomm'un BCM47755 model numaralı yeni çipiyle çok daha verimli çalışacak. Mevcut çiplerin 5 metre doğrulukla konum tespiti yapabildiğini belirten yarı iletken çip tasarımcısı, son çözümüyle bu doğruluk oranını 30 santime kadar indirmeyi başarmış.

Henüz seri üretim hazırlıkları devam eden yeni nesil GPS çipi, muhtemelen 2018'de üst düzey akıllı telefonların hemen hepsinde kendine yer bulacak. Konum belirlemede yaşanacak bu iyileşme, mobil uygulamaların daha sağlık çalışmasını da mümkün kılacak.



Eklenme tarihi: 26.09.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler