Windows 10 yüklü Acer Jade Primo resmiyet kazandı

Windows 10 yüklü Acer Jade Primo resmiyet kazandı

İlk kez Microsoft'un BUILD 2015 konferansında sergilenen Windows 10 işletim sisteminin Continuum özelliği, Acer'in cep PC'siyle gerçek oldu. Windows yüklü telefonun bir monitör, klavye ve fare bağlanarak sıradan bir Windows PC gibi kullanılabilmesini amaçlayan Continuum, güçlü uygulama desteğiyle gelecek nesil telefonların aynı zamanda birer bilgisayar olmasını sağlamak üzere geliştirilmişti.

Acer Jade Primo adı verilen telefon, altı çekirdekli Qualcomm Snapdragon 808 çipsetinden gücünü alıyor. ARM tabanlı olmasına karşın x86 tabanlı içeriklerde giderek artan ARM desteği sayesinde uygulama sıkıntısı çekmeyeceği sözü verilen telefon, kutu içeriğinde dock istasyonu, klavye ve fare gibi aksesuarları barındıracak.

5,5 inç Full HD Super AMOLED ekran, 21 MP arka ve 8 MP ön kameraya sahip Jade Primo'nun henüz ne zaman ve hangi fiyatla satışa çıkacağı bilinmiyor. Halihazırda Windows telefon pazarındaki en güçlü telefon olan cihazı aynı yazılımsal fonksiyonlara sahip Microsoft'un üst segment Lumia'ları izleyecek. Yıl sonuna kadar cep bilgisayarlarının satışa çıkmış olacağı tahmin ediliyor.



Eklenme tarihi: 2.09.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler