Android KitKat işletim sistemli Nokia A110 akıllı telefon görüntülendi

Android KitKat işletim sistemli Nokia A110 akıllı telefon görüntülendi

Mobil sektörün yıllardır ısrarla beklediği Nokia-Android buluşması nihayet gerçek oluyor. Birkaç ay önce Normandy kod adıyla söylentilere konu olmaya başlayan Android'li ilk Nokia telefonu, bugün iki farklı kaynaktan gelen veriler ışığında yeniden detaylandırıldı. Daha önce cihaza ait iki görüntü paylaşan güvenilir sızıntı kaynağı @evleaks'ın yayımladığı son basın görseli, telefona entegre edilen özel kullanıcı arayüzünü gözler önüne serdi.

Kilit ekranı, telefon ve Skype uygulamalarının yer aldığı görsel, çift SIM kart yuvalı bir cihazın bizleri beklediğini ortaya çıkardı. Windows Phone platformuna benzer şekilde kart tabanlı bir arayüzün eşlik edeceği Normandy, sadece kapasitif dokunmatik geri düğmesiyle donatılmış. Varsayılan Android temasını resmi delillerle internete düşmüş olsa da; Nokia'nın Microsoft'a satılmasından sonra bu projenin askıya alınmış olabileceği ve hiçbir zaman hayata geçirilmeyeceği yönünde görüşler ortaya çıkmıştı.

Bir diğer kaynağın Sina Weibo üzerinden takipçilerine sunduğu aşağıdaki görsel, Normandy projesinin iptal edilmiş olma ihtimalini neredeyse sıfıra indirdi. Android 4.4 KitKat işletim sistemiyle test edildiği görülen aygıt, A110 model numarasına sahip. Muhtemelen Qualcomm'un dört çekirdekli Snapdragon 200 serisi bir yongasından gücünü alacak akıllı telefon, 4-4,5 inç büyüklüğünde FWVGA (854 x 480 piksel) çözünürlüklü bir ekran ve 5 megapiksel kamerayı yapısında ihtiva edecek.

Nokia A110'un ne zaman duyurulacağı henüz netleşmese de, MWC 2014'ün bu tanıtım için en uygun etkinlik olduğu tahmin ediliyor. İlk Nokia Android telefonunun ilk ekran görüntülerine aşağıdan göz atabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 8.01.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler