64-bit işlemcili ilk Samsung akıllı telefonu test sonuçlarında göründü

64-bit işlemcili ilk Samsung akıllı telefonu test sonuçlarında göründü

Önümüzdeki hafta duyurulacak yeni Android sürüm güncellemesi, muhtemelen ekosistemin 64-bit destekli ilk dağıtımı olacak. Donanım üreticilerinin 64-bit çözümler üzerinde çalışması, iddiaları epeyi kuvvetlendiriyor. Öte yandan mobil cihaz firmalarından da benzer faaliyet haberleri ulaşıyor. GFXBench veri tabanında listelenen test sonuçlarıyla 64-bit kervanına katılan son isim Samsung oldu. Daha önce prototip sevkiyatına dair bulgulara rastlanan G510F model numaralı akıllı telefona ait test sonuçlarıyla birlikte teknik özellikler de listelendi.

4,8 inç büyüklüğünde qHD (960 x 540 piksel) çözünürlüklü bir ekran ve 1,2 GHz hızında ARM-Cortex-A53 işlemci ile Adreno 306 GPU'nun mevcut olduğu Qualcomm üretimi Snapdragon 410 çipsetle donatılan G510F bunlara ek olarak, 8 MP arka kamera, 5 MP ön kamera, 8 GB dahili hafıza, 1 GB RAM, NFC çipi ve Android 4.4.2 KitKat işletim sistemini bünyesinde barındırıyor. Fakat 64-bit destekli donanımından en iyi şekilde istifade edilebilmesi için orta düzey telefonun sonraki Android sürümüyle birlikte çıkış yapması bekleniyor.

Samsung SM-G510F'nin test sayfasındaki özellikler listesine aşağıdan ulaşabilirsiniz. GFXBench test sonuçları kaynak bağlantısındadır.



Eklenme tarihi: 19.06.2014
Kaynak: GFXBench

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler