6 inç büyüklüğünde esnek POLED ekranlı LG G Flex kasımda geliyor

6 inç büyüklüğünde esnek POLED ekranlı LG G Flex kasımda geliyor


OLED ekranlı son cihazını 2011'de Ultra AMOLED adını verdiği bir panelle piyasaya süren LG, Optimus Sol isimli bu aygıtı satışa sunduğundan beri küçük ve orta ölçekli OLED'ler yerine daha büyük çözümler üzerine çalışmalarda bulunuyordu. Ancak bu sene plastik tabanlı ilk OLED çözümünü gün yüzüne çıkaran üretici, bu yeni nesil ekran teknolojisini beraberinde getirecek bir telefon geliştirdiğini açıklayarak OLED ekranlı telefon sınıfına geri döneceğini resmen doğruladı.

POLED (Plastik OLED) adlı 6 inç büyüklüğünde bir ekranı bünyesinde barındıracak akıllı telefon, yayımlanan ilk raporlarda LG Z ismiyle anılmıştı. Ancak Güney Koreli bazı kaynaklar da dahil olmak üzere birçok medya organı, tüketiciyle buluşacak ilk esnek ekranlı çözümler arasında yer alacak aygıtın LG G Flex olarak adlandırılacağını ileri sürdü. Şimdilik G serisinin yeni üyesine dari elimizde pek fazla detay bulunmasa da, Android işletim sistemli telefonun Qualcomm Snapdragon 800 çipset, arka yüzeye entegre güç ve ses kontrol düğmeleri, LG G2'ye yakın bir kasa tasarımı ve HD (1280 x 720 piksel) çözünürlüklü olacağı tahmin ediliyor.

Kullanıcısının yüzüne uyum sağlayacak şekilde kavisli bir forma sokulan G Flex, Samsung üretimi ikinci Nexus telefonuna benzer şekilde telefon görüşmeleri sırasında en sağlıklı ses iletimini mümkün kılabilmek için bu yapıya büründürülmüş olacak. Zee kod adlı aygıtın ilk dizayn çalışmalarından birini yukarıda bulabilirsiniz. Kasımda resmiyet kazanıp yıl sonuna kadar başta Güney Kore olmak üzere çeşitli ülkelerde satılmaya başlayacağı iddia edilen G Flex'in LG Display'ın kısıtlı üretim kapasitesi nedeniyle LG G2 kadar geniş bir satış ağıyla tüketicilerin beğenisine sunulmasına ihtimal verilmiyor.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 3.10.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler