41 MP kameralı Nokia Lumia 1020'nin basın görseli

41 MP kameralı Nokia Lumia 1020'nin basın görseli


Nokia, önümüzdeki perşembe düzenleyeceği Zoom. Reinvented. etkinliğinde yeni kamera-telefon melezini tanıtacak. Elvis, EOS ve 909 gibi isimlerle anılan Windows Phone 8 işletim sistemli cihazın final adlandırması ve ilk basın görseli internete sızdırıldı. WPCentral sitesi, Lumia 1020 ismiyle çıkış yapacak telefona ait yukarıdaki görüntüyü medyaya servis ederek tanıtım öncesi aygıtın teknik detaylarını açıklığa kavuşturdu.

41 MP çözünürlüklü Pureview teknolojisinin üçüncü faz ürünü bir Carl Zeiss mercekli, f/2.2 diyafram aralıklı kamera sensörü, hem LED hem de Xenon flaşlı kamera-telefon karması, Microsoft Windows Phone işletim sisteminin 8.0.10322.71 numaralı sürümünü beraberinde getirecek. 16:9 en-boy oranında 32 MP ve 7 pikseli tek piksele sığdırarak oluşturulan 5 megapiksellik fotoğraflar çeken cihaz, 4:3 en-boy oranında 38 megapiksele kadar çıkacak. Optik görüntü sabitleme teknolojisi, 2GB sistem belleği, 32GB artırılamayan depolama alanı ile donatılan EOS kod adlı yeni Lumia, Nokia Pro Cam uygulaması sayesinde kullanıcısına birçok ek çekim fonksiyonu sağlayarak çok daha kaliteli fotoğraf ve videolar oluşturabilmesine olanak tanıyacak.

Düşük ışıkta flaşsız dahi oldukça iyi çekimler ortaya koyabilecek Pureview kameralı Lumia 1020, sarı, beyaz ve siyah renk seçenekleriyle gelecek. ABD'de AT&T operatörüne özel olarak satışa çıkacak melez telefonun 22 Temmuz'da Microsoft mağazalarında sergilenmeye başlayacağı rapor ediliyor. Lumia 1020'nin uluslararası pazara ne zaman sürüleceği bilinmese de; Finlandiyalı üreticinin 2013 üçüncü çeyreği sona ermeden ürün yelpazesindeki yeni modelleri Türkiye dahil Avrupa, Asya ve Afrika'nın önemli bölgelerine dağıtmaya başlayacağı umuluyor.



Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 9.07.2013
Kaynak: http://www.wpcentral.com/new-render-41mp-nokia-lumia-1020-more-details

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler