Apple'nin 4 inçlik iPhone 5se telefonu detaylandı

Apple'nin 4 inçlik iPhone 5se telefonu detaylandı

2014'te 4,7 ve 5,5 inçlik yeni nesil iPhone 6 telefonlarıyla tüketicilerin karşısına çıkan Apple, o zamandan bu yana yeniden 4 inçlik bir cihaz üreteceği iddiasıyla gündeme geliyor. Bu sene 4 inç ekranlı yeni telefonunu piyasaya sürmesine kesin gözüyle bakılan Cupertino merkezli firma, bu defa da isim kargaşasıyla gündemde kalmaya devam ediyor. Şimdiye kadar iPhone 6c, iPhone 7c ve iPhone 5e isimleriyle anılan küçük iPhone, Apple söylentileri söz konusu olduğunda teknoloji medyasının en tutarlı kaynağı olan 9to5mac.com editörü Mark Gurman'a göre iPhone 5se ismini taşıyacak.

Cihazın şirket içerisinde N69 kod adıyla geliştirildiğini öğrenen Mark Gurman, sanılanın aksine 5se'nin ne iPhone 6 ne de iPhone 7'nin tasarım anlayışını kullanmayacağını iddia ediyor. iPhone 5s'deki kasa dizaynını koruyacağı ve yalnızca ön tarafta parlak alüminyum çerçevenin yerini kavisli koruyucu camın alacağını bildiren kaynak, Apple'nin bu sayede potansiyel iPhone 6 ya da iPhone 7 müşterilerini hedef almak yerine 4 inç kategorisinde iPhone 5s'nin yerini alacak daha güncel donanımlı bir ürün ortaya çıkarmayı amaçladığını ifade ediyor.

Apple A8 ve M8 çipsetlerinden gücünü alacak olan iPhone 5se, iPhone 6'dan 8 MP arka, 1,2 MP ön kamera, iPhone 6s'den Bluetooth 4.2, VoLTE ve Wi-Fi 802.11ac kablosuz iletişim teknolojilerini alacak. Ayrıca Apple Pay için NFC çipi, barometre, Canlı Fotoğraflar desteği ve iPhone 6s'deki uzay grisi, roze altın, altın ve gümüş renk seçeneklerini beraberinde getirecek.

2013'te piyasaya sürülen iPhone 5s ile aynı paneli kullandığı için 3D Touch desteği bulunmayan iPhone 5se'nin harf kodunun anlamı ise, "special edition" veya 5s'nin gelişmiş versiyonunu çağrıştırması hasebiyle tercih edildiği bildiriliyor. Martta tanıtılması beklenen 4 inçlik Apple telefonu mart sonu veyahut nisanda satışa çıkacak.



Eklenme tarihi: 23.01.2016
Kaynak: 9to5mac

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler