4 inçlik yeni iPhone 2015'te piyasaya sürülebilir

4 inçlik yeni iPhone 2015'te piyasaya sürülebilir

Tek elle kullanım için ideal dokunmatik ekran boyutunun 4 inç olduğunu savunarak mobil endüstrinin dev telefonlarına meydan okuyan Apple, nihayet bu yıl kısıtlayıcı tavrından geri adım attı. 4,7 inç ve 5,5 inç büyüklüğünde ekranlara sahip iki akıllı telefon geliştiren teknoloji devi, 2014'ün son günlerini yaşadığımız şu dönemde tarihindeki en iyi telefon satış rakamlarına doğru yükseliyor. iPhone 6 ve iPhone 6 Plus satışları o kadar iyi ki, halihazırda Apple şirketinin piyasa değeri 700 milyarı aşacak kadar yükselmiş durumda.

Büyük ekran, Apple için beraberinde büyük kazançları da getirmişe benziyor. Ancak şirketin Tayvanlı tedarikçilerinden gelen son rapor, 4 inç segmentine yönelik çalışmaların iPhone 6 ailesinin çıkmasıyla sona ermediğini gözler önüne serdi. 2015'te plastik kasalı iPhone 5c'nin üretimine son vereceği bilinen Apple, 4 inç kategorisinde iPhone 5s modelini yalnız bırakmış olacak.

İddiaya göre, 2015 ikinci yarısında çıkarılacak yeni bir 4 inçlik cihazla mobil sektörün halen popüler olan bu kategorisi canlandırılmış olacak. 4,7 ve 5,5 inçten sonra üçüncü olarak 4 inçlik bir modelin daha hazırlanmasına sebep olan en büyük unsur ise, bilhassa kadınların ve eski nesil iPhone profilinden vazgeçmek istemeyen tüketicilerin tek elle kullanım kolaylığı hasebiyle daha büyük Apple telefonlarına mesafeli durması olarak gösteriliyor.

Şuan için 2015 model 4 inç iPhone'nin aynı yıl piyasaya sürülecek 4,7 ve 5,5 inçliklerle aynı konseptte mi hazırlanacağı netlik kazanmadı. Fakat 2015'e doğru ilerlerken yeni Apple telefonlarına dair iddiaların artmasıyla bu hususta daha çok şey duyacağımız kesin.



Eklenme tarihi: 4.12.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler