3G hakkında sıkça sorulan sorular

3G hakkında sıkça sorulan sorular

3G servislerini kullanmaya başladık. Bununla birlikte kullanıcılardan sorular ve bazı küçük şikâyetler gelmeye başladı. Sizde yaşadığınız problemleri, servislerle ilgili öğrenmek istediklerinizi bizlere iletebilirsiniz.

  • Telefonum 3G teknolojisine uyumlu mu?
    Telefonunuzun 3G teknolojisine uyumlu olup olmadığını Mobiletişim Arama çubuğunu kullanarak öğrenebilirsiniz. Telefonunuzun özellikler sayfasında 3G özelliği işaretli ise kullanmakta olduğunuz telefon 3G teknolojisine uyumludur.

  • 3G'den yararlanmak için ne yapmam gerekiyor?
    3G teknolojisinden yararlanmak için 3G uyumlu bir cep telefonuna ihtiyacınız var. Bununla birlikte operatörünüze 3G servisi ile ilgili kayıt yaptırmalısınız. Kayıt için tıklayınız.

  • Görüntülü görüşme yapmak için ne yapmam gerekiyor?
    Cep telefonunuzdan görüntülü görüşme yapmak için 3G destekli cep telefonunuzun görüntülü görüşmeye uygun bir kamerası olması gerekiyor. Bu şekilde görüntünüzü karşı tarafa iletebiliyorsunuz. Görüntülü görüşme için illaki ön yüzde kamera olması şart değildir. Desteklediği taktirde ana kamera üzerinden de görüntülü görüşme yapılabilir.

  • Telefonum 3G destekli fakat kamerası yok. Nasıl görüntülü görüşme yapacağım?
    Telefonunuz 3G teknolojisine uyumlu fakat kamerası bulunmuyorsa görüntülü görüşme yapmak için harici kamera takmak dışında bir yol bulunmuyor. 3G’nin anlamı görüntülü görüşme yapmak değildir. Görüntülü görüşmede uygun bir kamera şarttır.

  • Telefonum 3G destekli ve kamerası var. Aradığım herkes beni görebilecek mi?
    Hayır. Aradığınız kişilerin sizi görebilmeleri için telefonlarının 3G destekli olması şarttır. Karşı tarafın sizi görebilmesi için 3G desteği yeterlidir, ayrıca bir kameralarının olması gerekmez.

  • Telefonum 3G destekli ve kamerası var. Gelen çağrılarda görüntümün karşı tarafa gitmesini istemiyorum. Bunu nasıl ayarlayacağım?
    Çağrılarınızı görüntülü olarak cevaplamak istemiyorsanız bu özelliği Ayarlar kısmından kapatmanız gerekiyor. Bazı modellerde her gelen çağrı da telefonunuzda Sesli olarak cevapla seçeneğini göreceksiniz. Bu seçeneğe basarak çağrınızı normal bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

  • Telefonum 3G destekli değil. Beni görüntülü ararlarsa ne olacak?
    Telefonunuzda 3G desteği yoksa sizi görüntülü arayamazlar. Sizi görüntülü aramak isteyen abone telefonunda “Şebeke desteği yok.” uyarısı ile karşılaşır.

  • Telefonum 3G destekli değil. Ama önünde kamerası var. Görüntülü görüşme yapabilir miyim?
    Genellikle Çin’den gelen bazı cihazlarda bulunan ikinci kamera ile görüntülü görüşme yapmak ve hızlı internetten yararlanmak mümkün değildir. Bu cihazların ön yüzünde bulunan kamera sadece ayna görevi görmektedir. Bazı modellerde ise şu an kullandığımız 2G sistemi üzerinden görüntü aktarımı yapılabilmektedir. Fakat bunu gerçekleştirebilmek için telefona yüklenen yazılımın her iki tarafta da yüklü olması gerekir.

  • Türk Telekom VideoFon telefonları ile görüntülü görüşebilir miyim?
    Evet. Eğer telefonunuzda 3G teknolojisi ve uygun bir kamera varsa Türk Telekom VideoFon aboneleri ile görüşürken karşılıklı olarak birbirinizi görebilirsiniz.

  • Görüntülü görüşme yaparken karşı tarafın sesini nasıl duyacağım?
    Görüntülü görüşme yaparken telefon otomatik olarak handsfree özelliğine geçer ve karşı tarafın sesi hoparlörlerden gelmeye başlar. Yani aramayı cevapladığınızda karşı tarafın sesini çevrenizdekiler de duyacaktır. Kulaklık kullanarak görüşmenizi özel yapabilirsiniz.

  • 3G abonesi olursam yurtdışında da bu hizmetten yararlanabilecek miyim?
    Operatörünüzün 3G şebekesi için dolaşım anlaşması yaptığı her yerde 3G teknolojisinden yararlanabileceksiniz.

  • A tipi B tipi ve C tipi lisanslar arasında hız farkı var mı?
    Hayır. 3G ihalesinde operatörlerin satın aldığı bu 3 farklı lisans tipinde hiçbir hız farkı bulunmuyor. Fark sadece aynı anda verilen hizmet kapasitesidir. Turkcell en geniş bandı alarak, Avea ve Vodafone’a göre kalite düşürmeden, daha çok aboneye aynı anda 3G hizmeti verebilecek.

  • Görüntülü görüşme yapamıyorum. Neden?
    Eğer telefonunuzla görüntülü görüşme yapamıyorsanız, telefonunuzdan veya şebekeden kaynaklanan bazı problemleri görmek ve çözüm önerilerini okumak için tıklayınız.

  • 3G internet ücretleri ne kadar?

  • Görüntülü görüşme ücretleri ne kadar?

  • 3G uyumlu cep telefonları hangileri?


Mobiletişim 3G özel bölümü



Eklenme tarihi: 30.07.2009
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler