BioShock iOS portu nihayet bu yaz iPhone ve iPad için satışa çıkıyor

BioShock iOS portu nihayet bu yaz iPhone ve iPad için satışa çıkıyor

Ünlü video oyun tasarımcısı ve senaryo yazarı Ken Levine imzası taşıyan FPS oyunu BioShock, iOS platformu için resmen duyuruldu. İlk kez 2007'de piyasaya sürülen ve üç yılda 4 milyon kopya satan BioShock, sahip olduğu özgün hikayesi ve oyuncuyu etkisi altına alan evreniyle video oyun endüstrisini değiştirmeyi başaran şaheserler arasında yer alıyor. 2008'de IG Fun tarafından port işlemleri başlatılan, ancak bilinmeyen bir sebeple rafa kaldırılan BioShock'un iOS sürümü, nihayet bu yaz döneminde mobil cihaz sahiplerinin beğenisine sunulacak.

2K China tarafından port edildiği açıklanan BioShock iOS uyarlaması, Apple'nin uygulama büyüklüğüyle alakalı kısıtlaması nedeniyle sadeleştirilmiş grafiklere sahip olacak. Dokunmatik ekranlar için özel olarak geliştirilen kontrol sistemi ve MFi (Made for iDevices) sertifikalı oyun kontrolcüsü desteği dışında orijinal yapımdan farksız durumdaki mobil BioShock, çok yakında iOS platformunu oyuncuların hafızasına kazınan Rapture adlı distopyayla buluşturacak. Deniz tabanına inşa edilen distopik bir düzeni konu alan oyun, Jack ismindeki baş karakterin gözünden Rapture'yi keşfetme imkanı sağlıyor.

Rapture dünyasında Big Daddy gibi kuvvetli engelleri aşmanız için sıradan silahların yanı sıra size sıra dışı güçler kazandıracak plazmitler de sunulmuş olacak. Kasvetli ve bir o kadar da korku verici atmosferiyle BioShock'u yedi yıl sonra telefon ve tabletlerinizde tekrar tecrübe etmek için 2K Games'in App Store onayı alması dışında başka bir engel kalmadı. Yıllar süren bekleyiş bu yaz döneminde sona erecek. 10-20 dolar bandında fiyatlandırılması beklenen oyunun aşağıdaki inceleme videosunu izleyerek sizleri nasıl bir oyunun beklediğini görebilirsiniz. Mobil BioShock'un iPhone 5, 5c, 5s, iPad 4, iPad mini, iPad Air, retina ekranlı iPad mini ve son olarak iPod touch 5 ile uyumlu olacağını ekleyelim.



Eklenme tarihi: 4.08.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler