1stFone teknolojiye tepki ile doğan telefon

1stFone teknolojiye tepki ile doğan telefon

Akıllı telefonlar, sürekli olarak gelişen teknolojiler, durmak bilmeyen rekabet. Bunlar sürekli olarak sizinle paylaştığımız haberlerin temel taşları. Bazen ise bu temel taşlar hayatımıza kolaylık sağlayacağı yerde bazı yaş grupları ve özel durumlar için kolaylıktan daha çok işkenceye dönüşebiliyor. İşte CyCell firmasının kurucusu Thomas Sunderland tarafından tasarlanan 1stFone da akıllı telefonlar ve gelişen teknolojiye tepki olarak doğup amaçları doğrultusunda gerçekten çok yararlı olabilecek bir telefon.


40 gram ağırlığında ve küçücük boyutuyla herhangi bir ekranı olmayan telefon özellikle 4-9 yaş çocuklar için özel olarak tasarlanmış. Telefonun ön tarafından yer alan tuşlar önceden ayarlanan 12 numarayı aramaya yararken telefonun başka hiçbir fonksiyonu yok. Telefonun pili ise 1 yıl bekleme süresine sahip.


Yaşlılar içinde büyük yararı olacağı söylenen telefonun, görme engelliler için Braille alfabesine sahip ve okuma yazma bilmeyen küçükler için özel şekillerle donatılmış versiyonlarının geliştirilmesi için de çalışılıyor. Akıllı telefonlara ve gelişen teknolojiye bir yerde tepki olarak doğan telefonun maliyeti ise sözleşme ile birlikte 85 dolar.



Eklenme tarihi: 14.05.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler